Previous Image
Next Image

info heading

info content


Екскурсія Гавареччина – край гончарів + батьківщина Шашкевича Підлисся обновлено: Березень 1, 2020 автором: admin

Екскурсія Гавареччина – край гончарів + батьківщина Шашкевича Підлисся

1
План туру: ранковий виїзд зі Львова – Гавареччина (театралізована зустріч, майстер-клас з виготовлення керамічних виробів, ляльки мотанки, катання на конях, купівля чорнодимленої гаварецької кераміки, катання на джипах, огляд криївки та обід ) – Підлисся (екскурсія по музею-садибі Маркіяна Шашкевича).
На північ від Золочева, серед горбів та лісів, розташоване село Гавареччина – центр виробництва, відомої далеко за межами Галичини, гаварецької чорної кераміки. Першими жителями села були саме гончарі.
Чорна кераміка Гавареччини – особлива. Майстри розповідають, що смак страв та напоїв, приготованих у гаварецькому посуді, не зрівняється ні з чим та розповідають про користь приготованої у ньому їжі.
Саме в цьому ремісничому селі відбудеться майстер-клас із гончарства. Кожен матиме можливість створити власний виріб з допомогою місцевого гончара. В Гавареччині продовжимо відпочинок такими розвагами як катанням на позашляховиках по горбистих лісових стежках, які приведуть нас до повстанської криївки, виготовленням ляльки-мотанки та катанням на конях.
Музей-криївка, який Ви відвідаєте під час туру до Гавареччини був відкритий до 65-ти річчя створення УПА. Колись на цьому місці загинув героїчною смертю в боротьбі за волю України Іван Керницький - референт крайової округи ОУН. На цьому місці споруджено своєрідний меморіальний комплекс, насипано біля криївки символічну могилу і встановлено дубовий хрест з пам'ятною таблицею. На сьогоднішній день у музеї-криївці відкрито Галерею Героїв, де представлена історія Української Повстанської Армії.
Продовжується одноденна екскурсія Львівщиною в мальовничому селі Підлисся - батьківщині відомого українського поета, просвітителя Галичини Маркіяна Шашкевича. Затишна садиба-музей - серце Підлисся та обов'язкове місце для відвідування усім хто цікавиться українською історією та культурою.
Вартість туру - від 550 грн. з людини (залежить від кількості осіб в групі та уточнюється в менеджера за телефонами вказаними на сайті).
У вартість входить: - майстер-клас із виготовлення гаварецької кераміки, - майстер-клас із виготовлення ляльки мотанки, - катання на джипах, - катання та фото на конях, - обід (запечені ковбаски, картопля, салат, чай на травах та десерт - сирник або фруктова нарізка) - транспортний та екскурсійний супровід впродовж усієї поїздки.
*Додатково оплачуються: вхідні квитки в музей-садибу Маркіяна Шашкевича (загальний, пенсіонери – 30 грн.; студенти, учні – 20 грн.).

ЗАМОВИТИ

БРОНЮВАННЯ ЕКСКУРСІЇ


  • Ми зателефонуємо Вам протягом 15 хв для уточнення деталей.